PRAKTICKÁ ČASŤ MATURITNEJ SKÚŠKY V NOVOM SENZORICKOM LABORATÓRIU
Po slávnostnom otvorení a vylosovaní tém sa maturanti presunuli do priestorov nových senzorických laboratórií, kde vykonávali senzorickú analýzu potravín. Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi.
Potom študenti pokračovali v hodnotení potravín pomocou analytických metód, kontrolovali kvalitatívne a kvantitatívne znaky potravín a výživových doplnkov v chemickom laboratóriu. Na tretí deň čakala maturantov športová časť, v rámci ktorej zostavovali výživové programy pre športovcov a predvádzali svoje telesné zdatnosti.
Zrekonštruované nové moderné laboratórium dodalo maturitným skúškam nádych čistoty, vôňu novosti a vytvorilo príjemnú atmosféru pracovného prostredia.
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
||||||
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
|
|
|
8 |
od 09.6.2025 od 09.6.2025 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
|
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |