PRAKTICKÁ ČASŤ MATURITNEJ SKÚŠKY V NOVOM SENZORICKOM LABORATÓRIU
Po slávnostnom otvorení a vylosovaní tém sa maturanti presunuli do priestorov nových senzorických laboratórií, kde vykonávali senzorickú analýzu potravín. Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi.
Potom študenti pokračovali v hodnotení potravín pomocou analytických metód, kontrolovali kvalitatívne a kvantitatívne znaky potravín a výživových doplnkov v chemickom laboratóriu. Na tretí deň čakala maturantov športová časť, v rámci ktorej zostavovali výživové programy pre športovcov a predvádzali svoje telesné zdatnosti.
Zrekonštruované nové moderné laboratórium dodalo maturitným skúškam nádych čistoty, vôňu novosti a vytvorilo príjemnú atmosféru pracovného prostredia.
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
|
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |