NÁVŠTEVA POVAŽSKÉHO CUKROVARU V TRENČIANSKEJ TEPLEJ
Základný kameň fabriky bol položený ešte v roku 1900. Počas vyše 100 rokov cukrovar prešiel rôznymi organizačnými zmenami a súčasne došlo aj k postupnému zvyšovaniu kapacity. Žiaci mali možnosť na vlastné oči vidieť kompletnú výrobu cukru, krok po kroku, od repy až po hotový cukor.
Cukor je potravina rastlinného pôvodu, ktorá sa získava z cukrovej repy alebo z cukrovej trstiny. Pre človeka predstavuje rýchly zdroj energie a má mimoriadny dôležitý význam vo výžive človeka.
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
||||||
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
od 01.6.2025 do 07.6.2025 od 24.5.2025 do 04.6.2025 |
|
|
|
8 |
od 09.6.2025 od 09.6.2025 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
|
20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |