NÁVŠTEVA POVAŽSKÉHO CUKROVARU V TRENČIANSKEJ TEPLEJ

Základný kameň fabriky bol položený ešte v roku 1900. Počas vyše 100 rokov cukrovar prešiel rôznymi organizačnými zmenami a súčasne došlo aj k postupnému zvyšovaniu kapacity. Žiaci mali možnosť na vlastné oči vidieť kompletnú výrobu cukru, krok po kroku, od repy až po hotový cukor.

Cukor je potravina rastlinného pôvodu, ktorá sa zí­skava  z cukrovej repy alebo z cukrovej trstiny. Pre človeka predstavuje rýchly zdroj energie a má mimoriadny dôležitý význam vo výžive človeka.


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2022 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3
4

od 04.4.2022 do 08.4.2022

5

od 05.4.2022 do 05.4.2022

od 04.4.2022 do 08.4.2022

6

od 04.4.2022 do 08.4.2022

7

od 07.4.2022

od 04.4.2022 do 08.4.2022

8

od 04.4.2022 do 08.4.2022

9 10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29 30