PRAKTICKÁ ČASŤ MATURITNEJ SKÚŠKY V NOVOM SENZORICKOM LABORATÓRIU
Po slávnostnom otvorení a vylosovaní tém sa maturanti presunuli do priestorov nových senzorických laboratórií, kde vykonávali senzorickú analýzu potravín. Senzorické hodnotenie je prvou informáciou o potravine z fyziologického hľadiska. Hodnotí sa vzhľad, vôňa, chuť a konzistencia. Tieto znaky vnímame zmyslovými orgánmi.
Potom študenti pokračovali v hodnotení potravín pomocou analytických metód, kontrolovali kvalitatívne a kvantitatívne znaky potravín a výživových doplnkov v chemickom laboratóriu. Na tretí deň čakala maturantov športová časť, v rámci ktorej zostavovali výživové programy pre športovcov a predvádzali svoje telesné zdatnosti.
Zrekonštruované nové moderné laboratórium dodalo maturitným skúškam nádych čistoty, vôňu novosti a vytvorilo príjemnú atmosféru pracovného prostredia.
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
od 05.5.2025 od 05.5.2025 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |